fbpx

DUURZAAMHEID

Lagere maandelijkse energielasten? Dat klinkt goed! Doordat alle woningen van plan Lindehof voldoen aan hoge eisen op het gebied van duurzaamheid, is jouw energierekening laag en draag je bij aan een beter klimaat en milieu. We vertellen je graag meer over wat dit precies inhoudt en wat het betekent voor de woningen van plan Lindehof.

Voordelen

Een groot voordeel van de woningen van plan Lindehof, is dat ze voldoen aan hoge standaarden op het gebied van duurzaamheid. Dit is niet alleen gunstig voor jou, als bewoner, maar hiermee wordt ook voldaan aan de eisen die de overheid stelt omtrent het bouwen van nieuwe milieuvriendelijke woningen. Het kopen van een nieuwbouwwoning zorgt niet alleen voor lagere energielasten, maar bij de aankoop wordt ook gekeken naar hoe energiezuinig een woning is. Bij de meeste hypotheekverstrekkers kun je voor een duurzame nieuwbouwwoning meer lenen. Dát is een fijn bijkomend voordeel.

Energieprestatie: BENG

De energieprestatie van de woningen van plan Lindehof voldoet aan de BENG norm. Dit houdt in dat de woningen bijna volledig energie-neutraal zijn. De BENG-eisen zijn opgebouwd uit een aantal factoren; De maximale energiebehoefte, het maximale primaire energieverbruik en het minimaal aandeel hernieuwbare energie. Ook voor plan Lindehof werden deze indicatoren tegen elkaar afgewogen, waardoor de huizen ontzettend energiezuinig zijn.

Alle woningen hebben het energielabel; A+++. Dit label staat gelijk aan ‘zeer laag energieverbruik’ en zo ben je verzekerd van een duurzame woning!

Energiebesparende maatregelen

Eén van de manieren waarop de woningen van Plan Lindehof energielabel A+++ hebben gekregen is het gegeven dat ze goed zijn geïsoleerd. Hierdoor blijft de kou langer buiten en wordt warmte beter vastgehouden. Dit scheelt in kosten en zorgt ook voor een aangename leefomgeving. Daarnaast wordt energie opgewekt middels zonnepanelen. Met zonnepanelen wordt het mogelijk voor de bewoners van plan Lindehof om direct groene stroom op te wekken. Het betekent dat minder stroom afgenomen wordt van het net waardoor de energierekening zal dalen en een steentje bijgedragen wordt aan het milieu.

Warmtepomp

Alle woningen in plan Lindehof zijn voorzien van een warmtepomp. Deze manier van verwarmen biedt nog meer comfort, is veiliger en draagt bij aan een beter milieu. Een warmtepomp wint namelijk warmte uit de bodem, het grondwater of de lucht en zet dit met een warmtewisselaar om in bruikbare energie en warmte. Het plaatsen van een warmtepomp vraagt om een lagere temperatuurverwarming en daarom werd gekozen voor vloerverwarming. Het verschil met radiatoren is dat het water niet ontzettend warm aangevoerd hoeft te worden, hierdoor blijft de temperatuur van het huis nagenoeg constant hetzelfde.


Wonen in Lindehof?

Zie je jezelf al helemaal wonen in dit plan? Dan het is goed om te weten dat het vanaf nu mogelijk is om je in te schrijven voor een woning. Hiervoor verwijzen we je graag door naar inschrijfformulier. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie en wie weet voel jij je straks helemaal thuis op deze prachtige locatie!